2. DELOVNO SREČANJE

KJE:              LESKOVAC, SRBIJA

KDAJ:           OD 3. 4. DO 8. 4. 2017

 Naše predavateljice: Metka Nosan, Jadranka Prodnik, Marjana Leva Bukovnik in Mojca Sendelbah so bile v okviru projekta ERASMUS+ KA107 na delovnem obisku pri gostiteljih Visoke poslovne škole strukovnih studija v Leskovcu, Srbija.

 1.DAN – 4. 4. 2017

DELOVNI SESTANEK NA ŠOLI

V torek, 4.4.2017 smo imeli prvo uradno delovno srečanje, ki ga je otvorila direktorica šole ga. Milena Marjanović. Delo je potekalo v več skupinah, ki so si razdelile delovne obveznosti po smiselnih vsebinskih področjih, skladno s predhodno dogovorjenih delovnih načrtih in ciljih.

OBISK PODJETJA PRIMANOVA d.o.o. 

Po zaključku projektnega dela smo obiskali skupino Primanova d.o.o., s katerim šole uspešno sodeluje na področju praktičnega usposabljanja študentov VPŠSS Leskovac. Direktor in lastnik podjetja nas je seznanil s svojim pogledom na sodelovanje s šolo ter z organizacijo izvajanja študentskega dela v njihovem podjetju. Nakazal je svoje cilje in pričakovanja ter težave, ki se pri izvajanju PRI pojavljajo. Po razgovoru so nam razkazali proizvodni del (podjetje Moravka) in trgovski del (podjetje Zlatni trag) skupine Primanova d.o.o..

2. DAN – 5. 4. 2017

OBISK PODJETJA GRAND HOTEL & SPA, KOPAONIK 

V sredo, 5.4.2017, smo se že zjutraj odpeljali na skoraj 200 km oddaljeno turistično destinacijo Kopaonik, kjer študenti turistične in gastronomske smeri študija opravljajo svoje praktično izobraževanje. Tudi tu smo si po uvodnem pogovoru in izmenjavi mnenj in predlogov izboljšanja sodelovanja ogledali Grand hotel & Spa, ki v kompleksu treh hotelov letno gosti preko tisoč petičnih gostov. Med ogledom smo se srečali tudi s skupino študentov, ki je prav v tem času na praktičnem usposabljanju. V hotel v Leskovcu smo se vrnili v zgodnjih večernih urah.

3. DAN – 6. 4. 2017

DELOVNI SESTANEK NA ŠOLI

V četrtek, 6.4.2017, smo se že dopoldan dobili na nadaljevalnem delovnem sestanku, na katerem smo uskladili predhodne delovne predloge rešitev z vseh področij dela. Udeležili smo se tudi dneva Odprtih vrat, ki so jih pripravili dijakom srednjih šol, svojim potencialnim študentom v prihodnjem študijskem letu. Dan odprtih vrat so obogatili s tekmovanjem dijakov v podjetništvu, ki so jim kot tutorji pri izdelavi poslovnih načrtov mentorirali študenti visoke poslovne šole, ocenjevali pa predstavniki raznih podjetij in javnih institucij. Dogodek so pospremili tudi predstavniki drugih organizacij, ki so povezani in imajo vpliv na odločitev dijakov za vpis na šolo, npr. študentski dom. Zelo zanimiv in učinkovito izveden dan odprtih vrat, vreden posnemanja!

 4. DAN – 7. 4. 2017

DELOVNI SESTANEK NA ŠOLI

V petek, 7. 4. 2017, smo se še enkrat srečali na skupnem delovnem sestanku, na katerem smo povzeli bistvene dosežke skupnega projekta ter dogovorili nadaljnje aktivnosti vezane na zaključevanje vseh preostalih aktivnosti projekta. Razdelili smo si zadolžitve ter izdelali predlog srečanja na zaključku projekta, ki bo predvidoma v začetku septembra v Leskovcu.

OBISK SEJMA IZOBRAŽEVANJA V NIŠU

Zatem smo se odpeljali v Niš, kjer smo obiskali sejem izobraževanja, namenjen bodočim študentom  na območju tega dela Srbije. Na sejmu so sodelovali študenti različnih domačih in tujih visokih šol in fakultet, tako da so predstavili vsebine študijskih programov in smeri študija ter druge možnosti in priložnosti, ki jih študij na njihovih šolah omogoča. Seveda je bila med njimi tudi Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac s predstavitvijo svojih visokošolskih programov. Najatraktivnejši je bil njihov Menedžment tehnologije hrane in gastronomije z odlično degustacijo srbskih specialitet.

Po ogledu sejma smo se odpeljali še na ogled podjetja, ki proizvaja vina po tehnologiji iz antičnih časov. Predstavili so nam proizvodnjo vin, svojo vinsko klet in druge dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo.

5.  DAN – 8. 4. 2017

DELOVNI SESTANEK NA ŠOLI

V soboto. 8. 4. 2017, smo se po zaključnem delovnem sestanku projektnega dela še zadnjič srečali z vodstvom šole, z gospo Mileno Marjanović, ter povzeli bistvene zaključke našega medsebojnega sodelovanja zdaj in v bodoče.